Yhteystiedot

Mäntsälän palvelukotiyhdistys ry

Kivistöntien palvelutalo
Kivistöntie 13
04600 Mäntsälä

puh. 019 574 34 00 tai ryhmäkoti 0400 237 402

LY 1539004-8

Mäntsälän palvelukotiyhdistys ry

Toiminnanjohtaja
Sanna Korhonen
sanna.korhonen(at)
pp.inet.fi
puh. 040 740 8084

Hallituksen puheenjohtaja
Reijo Tilvis
reijotilvis(at)gmail.com
puh. 0400 698 575

Yhteydenotot opiskelija-asioissa (harjoittelupaikkojen varaamiset jne.)
Toiminnanjohtaja Sanna Korhonen ASUMINEN


Kivistöntien palvelutalo on tarkoitettu mäntsäläläisille ikäihmisille sekä vammaisille henkilöille. Järjestämme ikäihmisten ja vammaisten henkilöiden palveluasumista, tehostettua palveluasumista sekä ryhmäkotiasumista dementiaa sairastaville henkilöille. Palvelutalossamme on yhteensä 52  asukaspaikkaa.

Tavoitteenamme on asukkaan hyvä ja turvallinen olo, laadukas hoito sekä toimintakyvyn ja mielen virkeyden ylläpitäminen.

Asukkaat asuvat palvelutalossa vuokralla. Palveluasumisen asuntoihin kuuluu oma keittiö-olohuone, makuuhuone sekä wc-suihku. Lisäksi jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke. Ryhmäkodissa omaan asuntoon kuuluvat huone sekä oma wc-suihkutila.

Palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen

Palveluasumisessa asukkaan tuki ja hoito suunnitellaan asukkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaisensa kanssa. Tehostetun palveluasumisen asiakkailla on hoidon tarve suuri tai he tarvitsevat apua ympärivuorokauden. Asukkaiden palveluun kuuluvat ympärivuorokautinen hoito ja huolenpito, lääkehoito, sauna- ja peseytymisapu sekä siivous-, pyykki- ja ruokailupalvelut. Hoitomaksu määräytyy Mäntsälän kunnan laskutusperusteiden mukaisesti. 

Dementiaryhmäkoti 

Dementiahoitoon erikoistunut 12-paikkainen ryhmäkoti tarjoaa turvallista, kodinomaista ja arjessa selviytymistä tukevaa asumista. Ryhmäkodissa on kaksitoista asukashuonetta yhteistiloineen. Asukkaiden palvelu pitää sisällään kaiken heidän tarvitsemansa hoidon ja huolenpidon ympärivuorokauden. Hoitomaksu määräytyy Mäntsälän kunnan laskutusperusteiden mukaisesti. 

Hyvän hoidon ja huolenpidon lisäksi ryhmäkodissa panostetaan heikentyneen muistin huomiomiseen sekä toimintakyvyn tukemiseen erilaisissa toimintatuokioissa ja -ryhmissä.

Viriketoiminta

Palvelutalossamme on aktiivista ja monipuolista toimintaa kaikille talon asukkaille. Talossa vierailee ulkopuolisia esiintyjiä ja muuta viriketoimintaa vaihtuvan viikko-ohjelman mukaisesti. 

Talossamme on säännöllisesti SPR:n ystäväpalvelun pitämä lukupiiri sekä Mäntsälän seurakunnan hartaus. Myös lauluhetkiä, tansseja, haitarimusiikkia, tuolijumppaa, tuolitanssia ja erilaisia esiintyjiä käy säännöllisesti piristämässä asukkaiden arkea. Seurakunnan ulkoiluttajat käyvät joka toinen viikko. 

Otamme vastaan ilolla erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja vierailuja päiväkodeista, kouluista, harrasteryhmiltä sekä yksityisiltä ihmisiltä. Jos haluatte tulla mukaan tekemään arvokasta vapaaehtoistyötä ja ilahduttamaan asukkaitamme, ottakaa yhteyttä toiminnanjohtaja Sanna Korhosen numeroon 040 740 8084 tai päivätoimintaan numeroon 0400 257 621.

Lisätietoja ja asukkaaksi hakeutuminen

Palvelutalon asukaspaikat päätetään Mäntsälän kunnan SAS-työryhmässä. Lisätietoa toiminnastamme ja asukkaaksi hakemisesta saa Mäntsälän kunnan ikäihmisten palveluohjaajalta Liisa Sulopuistolta numerosta 040 314 5741.