ASUMINEN

Kivistöntien palvelutalo on tarkoitettu Keusoten alueella asuville ikäihmisille sekä vammaisille henkilöille. Järjestämme ikäihmisten ja vammaisten henkilöiden palveluasumista, tehostettua palveluasumista sekä ryhmäkotiasumista muistisairauksia sairastaville henkilöille. Palvelutalossamme on yhteensä 52  asukaspaikkaa.Tavoitteenamme on asukkaan hyvä ja turvallinen olo, laadukas hoito sekä toimintakyvyn ja mielen virkeyden ylläpitäminen.

Asukkaiden sijoittamisesta palvelutaloon  päätetään Keusoten SAS-työryhmässä. Lisäksi kaikilta asukkailta tarkistetaan ARA-kelpoisuus tulotietojen perusteella. Lisätietoa asukkaaksi hakeutumisesta saa Keusoten internet-sivuilta.

Asukkaat asuvat palvelutalossa vuokralla. Palveluasumisen asuntoihin kuuluu oma keittiö-olohuone, makuuhuone sekä wc-suihku. Lisäksi jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke. Ryhmäkodissa omaan asuntoon kuuluvat huone sekä oma wc-suihkutila.

Yhteisöllinen asuminen ja ympärivuorokautinen asuminen

Yhteisöllisessä asumisessa asukkaan tuki ja hoito suunnitellaan asukkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaisensa kanssa. Yhteisöllisessä asumisessa asukkaan avuntarve on niin suurta, ettei hän pärjää enää kotiin vietävien palvelujen tuella. Hoitomaksu määräytyy Keusoten laskutusperusteiden mukaisesti.

Ympärivuorokautisen asumisen asiakkailla hoidon tarve on suuri tai he tarvitsevat apua ympäri vuorokauden. Asukkaiden palveluun sisältyy ympärivuorokautinen hoito ja huolenpito, lääkehoito, sauna- ja peseytymisapu sekä siivous-, pyykki- ja ruokailupalvelut. Hoitomaksu määräytyy Keusoten laskutusperusteiden mukaisesti. 

Ryhmäkoti muistisairaille

Muistisairaiden hoitoon erikoistunut 12-paikkainen ryhmäkoti tarjoaa turvallista, kodinomaista ja arjessa selviytymistä tukevaa asumista. Ryhmäkodissa on kaksitoista asukashuonetta yhteistiloineen. Asukkaiden palvelu pitää sisällään kaiken heidän tarvitsemansa hoidon ja huolenpidon ympärivuorokauden. Hoitomaksu määräytyy Mäntsälän kunnan laskutusperusteiden mukaisesti. 

Hyvän hoidon ja huolenpidon lisäksi ryhmäkodissa panostetaan heikentyneen muistin huomiomiseen sekä toimintakyvyn tukemiseen erilaisissa toimintatuokioissa ja -ryhmissä.

Viriketoiminta

Palvelutalossamme on aktiivista ja monipuolista toimintaa kaikille talon asukkaille. Talossa vierailee ulkopuolisia esiintyjiä ja muuta viriketoimintaa viikko-ohjelman mukaisesti. Talossamme on säännöllisesti SPR:n ystäväpalvelun pitämä lukupiiri sekä Mäntsälän seurakunnan hartaus. Myös lauluhetkiä, tansseja, haitarimusiikkia, tuolijumppaa, tuolitanssia ja erilaisia esiintyjiä käy säännöllisesti piristämässä asukkaiden arkea. Seurakunnan ulkoiluttajat käyvät joka toinen viikko. Talossamme toteutetaan myös vapaaehtoisten rinnallakulkua saattohoidossa. 

Otamme vastaan ilolla erilaisia tilaisuuksia, esityksiä ja vierailuja päiväkodeista, kouluista, harrasteryhmiltä sekä yksityisiltä ihmisiltä. Jos haluatte tulla mukaan tekemään arvokasta vapaaehtoistyötä ja ilahduttamaan asukkaitamme, ottakaa yhteyttä toiminnanjohtajaan.

Viikko-ohjelma parilliset.pdf

Viikko-ohjelma parittomat.pdf